"Core board + bottom board" samenwerkingsmodel

- 2021-08-12-

Met de komst van het tijdperk van automatisering en digitalisering worden embedded producten bij iedereen steeds populairder. Van consumentenelektronica zoals computers en mobiele telefoons tot medische apparatuur in ziekenhuizen, controleapparatuur in fabrieken en zelfs elektronische apparatuur op satellieten en ruimtevaartuigen, embedded producten zijn overal en ze zijn nauw verbonden met ons leven.

Embedded products is een heel breed begrip. Sommige embedded producten hebben de grootte van een huis, zoals sommige grote industriële regelapparatuur; sommige embedded producten zijn slechts zo groot als onze handpalm, zoals gewone mobiele telefoons en slimme horloges. Tegelijkertijd hebben embedded producten vaak uitgebreide functies, zoals entertainment, communicatie, intelligente besturing, informatieverzameling, enzovoort. Dus, onder deze oogverblindende verschijning en functie, wat hebben ze gemeen? De kern van embedded producten, de centrale verwerkingseenheid (CPU in het Engels), is de interne maar verenigde kern van verschillende verschijningsvormen van embedded producten, en het is ook de sleutel tot de rijke functies van embedded producten. Van kleine CPU-chips tot allerlei embedded producten, het lijkt een beetje ongeloofwaardig, dus hoe wordt de CPU een embedded product?

Embedded producten worden over het algemeen onderverdeeld in hardware en software. De hardware kan eenvoudig in drie delen worden verdeeld: CPU-chipdeel, perifere chipinterfacedeel en externe apparatuur. Het CPU-chipdeel en het perifere chipinterfacedeel zijn over het algemeen geïntegreerd op een printplaat die een ontwikkelbord wordt genoemd; ze kunnen ook worden gescheiden op meerdere verschillende functionele modules. Het CPU-chipgedeelte is bijvoorbeeld gemaakt in het kernbord en het perifere chipinterfacegedeelte is gemaakt. Het onderste bord, het kernbord en het onderste bord worden samengevoegd om een ​​volledig functioneel ontwikkelbord te vormen. De software kan ook eenvoudig in twee delen worden verdeeld: het besturingssysteem en het applicatieprogramma. De vier delen van het ontwikkelbord, randapparatuur, besturingssysteem en applicatieprogramma vormen samen een embedded product met in werkelijkheid meerdere functies.